Nye billetter i salg!

18/01/15

Å komme inn i varmen når det er kaldt ute, er definitivt deilig - samtidig er det dét som får huden din til å kjennes to størrelser for liten. Følelsen av stram, knusktørr og irritert hud er én av grunnene til å glede seg til vår. For mens enkelte tilfeller av hudkløe kommer av allergier, atopisk eksem eller andre diagnoser, er det helt vanlig at også ikke-allergiske klør i huden på vinteren. Årsaken får man neppe gjort noe med - ekspertene MinMote har snakket med peker særlig på én ting som skaper kløe: Temperaturforandringer. Det typisk norske været som gjør at du går til bussen i minusgrader, blir kokt mellom alle menneskene der inne, går ut i minusgradene igjen og så inn på jobb eller skole med middels temperatur, har altså mye av skylden.

Bergens Tiende

17/12/14

Ifølge Bondevik blir ikke kløen noe verre av å ha på seg mye og trange klær, slik som mange vil tro. Han mener heller ikke problemet blir verre av barbering, med mindre man får et sår som blir infisert. Da kan reseptbelagte antibiotikakremer hjelpe på kløen og infeksjonen. -En god behandling mot kløen, er å smøre seg med fuktighetskrem, spesielt hvis man ikke har synlig utslett. Men bør ikke overdrive bruken av vann (dusjing og bading), for det igjen kan tørke ut huden og skape mer kløe, sier hudlegen, som imidlertid sjeldent opplever at kløen blir så ille at man må oppsøke lege.

Ny trommis!

15/11/14

De færreste går gjennom livet uten å bekymre seg over rynker, cellulitter, kviser eller mørke ringer rundt øynene. Mange sliter med hudplager som enkelt kan forebygges og reduseres, mener hudlege. Hudens forskjellige faser fra ungdomsårene med kviser, til vektøkning med påfallende strekkmerker, og tyngdekraftens påvirkning, er noe de fleste må gjennomgå. Flere produkter lover gull og grønne skoger når de reklamerer for hudkremer som skal hjelpe deg med å få bedre hud. Men fungerer det egentlig? Nei, som oftest ikke, mener Lønning. Hun har flere års erfaring med hud-problematikk, og har også skrevet en bok om temaet. - Det er dessverre slik at mange av de kremene som er til salgs har liten eller ingen effekt. Man må vite hva man leter etter for å finne den riktige kremen, sier Lønning.